Пребиха журналисти на Нова ТВ на магистралата край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
20:08 / 15.04.2017
32542
Пореден случай на агресия на пътя. Този път жертви са станали служители на Нова телевизия - репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев.

Двамата бяха нападнати на магистрала "Тракия". Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Нападателите са обявени за издирване, съобщават от медията. Нападението е извършено малко след 22.00 часа снощи на 146-ия километър на магистрала "Тракия".

Двамата пътували към Стара Загора. Огнян изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича. "През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара", разказа Огнян Пенев. "Аз се опитах да набера 112.

В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Удряха го по цялото лице. Само това, че се разкрещях, че сме от Нова ги спря", разказа още Мария Милкова. Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

"Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви, каза Мария Милкова.

Огнян си е извадил медицинско. Двамата с Мария от снощи до днес на обяд дават показания в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани. "Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме", обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.


Виж коментарите (28)

Още по темата (9):
28.04.2017 Съдът освободи срещу парична гаранция обвинените в побой над журналисти до Пловдив
21.04.2017 Продължава издирването на участници в нападението над журналисти край
Пловдив
20.04.2017 Пловдивски съд реши за биячите на журналисти
20.04.2017 Адвокатите на биячите на журналисти край Пловдив изнагляха
19.04.2017 Пуснаха на свобода двама от биячите на журналисти край Пловдив, били
невинни!
18.04.2017 Казаха как се е стигнало до побоя над журналисти край Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).