Преасфалтираха основни улици и булеварди в Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:21 / 30.12.2014
1625
Преасфалтирането на основни улици и булеварди приключи в Кричим. Основен ремонт беше направен на части от три улици в центъра на града. На тях беше положена изцяло нова асфалтова настилка, нови тротоари и бордюри. 

"Две от улиците никога не са имали трайна настилка, а едната е била на паваж, който е бил почти разрушен.", съобщи кметът на община Кричим Атанас Калчев.

Ремонтът приключи за по-малко от седмица, защото изпълнителят е мобилизирал работниците си. Сумата за рехабилитация на трите участъка е 196 хиляди лева с ДДС, уточняват от администрацията. 

Успешно приключи и основният ремонт на най-големия булевард в Кричим, който е на две нива и с две платна - бул. "Кирил и Методий". 

Изградени са паркоместа и зелени зони между тротоара. До скоро булевардът нямаше никаква настилка, а колите се движеха директно по калта. 

Трасето е било предвидено за Околовръстен път за Девин и по тази причина булевардът е останал широк. Тази идея обаче не е била реализирана и така повече от 32 години булевардът е стоял без настилка, уточняват от администрацията. Проблемът вече е решен. 

Скоро се очаква да започне изпълнението на следващия инфраструктурен проект - ремонт на жп гарата в Кричим. Вече има избран изпълнител и осигурено финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година. Стойността на проекта по мярка 321 е 1 милион 229 хиляди 587 лева с ДДС. 

Дължината на участъка, който ще се ремонтира е близо един километър. Там ще се изградят тротоари и отводнителни канавки, защото никога е нямало такива. 

"Основен ремонт не е правен никога. В момента настилката представлява смесица между павета и асфалт. Пътят свързва града с промишлената зона и жп гарата на Кричим. Готови сме да започнем ремонта, очакваме само метеорологичните условия да ни дадат възможност за това", съобщи още кметът Атанас Калчев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).