Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик разгледа Асеновград от файтон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:45 / 22.04.2011
1329
Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик се срещна днес с кмета на Община Асеновград д-р Христо Грудев и двамата му заместници Стоян Димитров и Теньо Манолов. Визитата бе предложение на американската дипломатическа мисия. По време на разговора дипломатът подчерта, че е впечатлен от географското разположение на града и обеща, че при удобно за него време ще се върне, за да разгледа историческите и културни забележителности в района, сред които е и Асеновата крепост. След официалната среща Джеймс Уорлик поздрави децата, които участваха в боядисването на "магически" великденски яйца на пл. "Акад. Николай Хайтов". С файтона, в който пътуваха 100-те любими книги на децата от "Малкото голямо четене" на инициативата на БНТ, посланикът на САЩ и кметът на Асеновград направиха почетна обиколка на града. По-късно Джейм Уорлик се включи в честването на Деня на земята - 22 април в НЧ "Родолюбие" в града.

Любимите книги на децата в Асеновград пропътуваха през детската ясла, детските градини и всички училища в общината. Във всяко училище има урна, в които децата гласуват за любимата детска книга. Резултатите ще бъдат обявени на 30 април.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).