ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Полицията издирва автомобил, блъснал велосипедист на пътя Пещера-Пловдив и избягал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 25.11.2009Коментари (9)987
© Plovdiv24.bg
Вчера около 18.30 часа близо до надлеза на околовръстното шосе лек автомобил при изпреварване ударил със страничното огледало велосипедиста Н.Г. /60 г./ от Пловдив и напуснал местопроизшествието. След медицински преглед мъжът е изписан с охлузни рани за домашно лечение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Версети, прав си за тези, които карат неразумно. Преди две седмици на Пещерско засякох един такъв тип, който беше пиян, имаше светлина само отпред на велосипеда и се шареше измежду платната. Беше късно, но на Пещерско знаете как се кара. Обадих се на полицията и те изпратиха някой да го прибере този красавец преди да се е озовал под гумите на някой състезател. Докато дойде полицията го придържах и му пазех гърба, отклонявайки движението от платното в което беше той, защото тъпото говедо беше прекалено дебелоглаво за да осъзнае, че криволичейки по такъв булевард няма да оцелее много време. Полицията дойде след около 5 минути и го прибра преди да го четем в черната хроника. Аз съм на другата крайност - когато съм с велосипеда съм винаги с каска, пълна екипировка, предна и задна светлина (предния ми фар само е 80лв., т.е. не е някоя измислена китайска мигалка) и това не пречи да не ме зачитат. Скоро ми се беше случило някакъв дебил да ме задмине и точно когато е на 2 метра пред мен да тръгне да прави десен завой. Ако велосипедалството не ми беше хоби-спорт, щях да се надъня здраво странично в колата и говедото щеше да ме лежи. Кажи ми - при силно мигаща мощна диодна задна светилка и силен мигащ преден фар, как мога да квалифицирам този, който ме засече? Снощи положението беше същото - един щеше да ме отнесе, защото мина на червено на кръстовището на бул. Шести септември до мазните дюнери - излизах от центъра в посока към бул. Марица, а той по шести септември си мина на червено с някаква стара вектра. Спряхме се и той взе да свири, ръкомаха и псува нещо, все едно съм му виновен, че минава на червено и е щял да ме удари. Тъй като имам някаква вродена непоносимост към мизерници, които не обичат да си признават вината веднага се запътих към него с колчето на велосипеда в ръка. Говедото тръгна, но аз ускорявам около 4 пъти по-бързо от вектрата му, затова го настигнах и си го отнесе в шофьорското странично стъкло - за да може като си го оправя да си премисли вижданията за преминаването на червено и псуването след това. Същото съм го правил с един пикльо с Мерцедес Ес класа, който направи забранен завой от бул. Цар Борис III Обединител към бул. Марица (след моста, преди хотела Марица който е левия завой) и щеше да ме блъсне. Тъй като в такива ситуации моите физични възможности стигат до това да му тегла една мазна майна, говедото се засегна и спря, оставяйки широко отворената врата, за да може русата мацка вътре да го гледа как се прави мъж на велосипедист. Това упражнение по ценовата листа на Балкан - Стар Пловдив му костваше около 550лв. без монтажа. Превъзпитанието е скъпо, какво да правиш!
0
 
 
Austin Powers е прав, но има и нещо друго, което трябва да се отчете: много над 50% от велосипедистите нямат светлоотразителни знаци, да не говорим за светлини (а произшествието е станало по тъмно)! Не защитавам шофьора, който е трябвало да спре, но пък от друга страна май именно шофьорите са тези, които са дискриминирани! Какво излиза - значи, велосипедистите могат да карат без светлини на тъмно, а шофьорите - не? Значи, велосипедистите могат да карат пияни, а шофьорите - не (не казвам, че този велосипедист е бил пиян, но е имало и такива случаи)? И на всичкото отгоре, по някаква си измислена презумция, винаги шофьорите са виновни, защото, велосипедистите (мотоциклетистите, пешеходците и т.н.) са по-уязвимите и в 90% те са ранени или загинали...а те самите дори не са мислили за себе си! Замислете се! Не казвам, че шофьорите трябва да карат без светлини и пияни, а че велосипедистите НЕ ТРЯБВА!
0
 
 
Ми като има пияни и селяни дето вместо да карат един зад друг,карат един ДО друг на половината платно !
+1
 
 
Сто тояги на голо. У нас никой не зачита велосипедистите за участници в движението. Снощи един си го отнесе заради тази си особеност.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кауза Колежа
Втора лига сезон 2023/24
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: