Поклон пред паметта на Апостола в община "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:56 / 19.02.2021
1336
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов и заместник-кметът Владимир Маринов отдадоха днес почит пред  делото на Васил Левски и поднесоха цветя и венци пред барелефа на Апостола на свободата по повод 148 години от неговата смърт. Монументът се намира в двора на Влаховата къща в село Брестовица и е единствената паметна плоча с лика на Левски в община "Родопи".

Поклон пред паметта на великия български революционер.отдадоха още заместник-председателят на Общински съвет "Родопи" Илина Вутова, общинските съветници Лидия Гимишева и Валентина Хаджиева, кметовете на селата Брестовица, Крумово, Марково, Първенец, Златитрап и село Извор. Ритуалът по преклонението пред паметта на бележития българин уважиха още представители на общинска администрация и граждани.

Церемонията в памет на Апостола започна в 11 часа с панихида, отслужена от отец Данаил. С рецитал, посветен на Левски се включиха и деца от училището в село Брестовица.

"Васил Левски никога няма да бъде забравен, защото паметта за него е кодирана в гените на всеки българин. Нарекоха го най-светлия образ в историята ни заради готовността му за саможертва, заради волята му за свобода, заради умението му да води българите към своята мечта – за чиста и свята република. Левски постави интересите на народа пред всичко друго. Да мерим думите и делата си с неговите, това за нас днес е обществен морал и лична норма на поведение“, призова кметът на община "Родопи" Павел Михайлов.

Търсещи актуални послания са и думите на заместник-кмета Владимир Маринов. "На обикновените хора им честваме рождената дата. На великите - деня, в който са поели към безсмъртието. Днес каквото и да се каже за Васил Левски, ще бъде малко. Затова, най-добре да помълчим. В този ден, в който той се е обрекъл на безсмъртие, а нас е оставил долу, на Земята, за да има кой да работи за България. За неговата България. А дали го правим така, както той ни завеща! 19 февруари е денят, в който трябва да си зададем този въпрос."

В знак на почит и признателност  към великото дело на  Апостола бяха поднесени венци и цветя от името на община "Родопи" , Общински съвет "Родопи", кметовете на населените места, граждани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).