Пловдив и Русе се местят в Банско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:53 / 03.11.2008
1628
4000 келнери, бармани и обслужващ персонал атакуват всяка зима хотелите на Банско. Няколко месеца преди откриването на зимния сезон се подбират хората, които ще работят, провежда се обучение. Към момента градът основно разчита на работна ръка от България, но в някои хотели се назначават и чужденци. Става въпрос най-вече за дефицитните главни готвачи и персонал в СПА центровете.
 
Почти всички собственици на хотели осигуряват основните битови екстри като безплатни храна и нощувки. Най-много са пришълците в зимния курорт от Русе, Плевен и Пловдив. От морските курорти също тръгва преселение на персонал, след като там сезонът приключи. "Все по-малко са компромисите, които правим по отношение на служителите си. Всички, които са бармани, сервитьори и рецепционисти знаят поне един чужд език, най-често английски. Проблем е да намерим хора с руски. Идват млади хора, завършили колежи по туризъм, други са учили в техникумите с такава насоченост в Разлог и Банско", обясняват браншовици. В трудовите им характеристики се вписват задължителните условия, на които трябва да отговарят, та чак до усмивките и любезното отношение към клиентите.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).