Папа Жан: Циганите щяха да избият всички в Асеновград, едва не пламна втора Катуница!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
14:54 / 28.06.2017
25945
Творецът Иван Георгиев, известен като художника на мутрите Папа Жан, е протестирал днес в адската жега 1 час пред Народното събрание. Той е носил плакат на пребития от роми негов внук Майкъл и надпис: "Докога ще търпим циганите да ни бият и унищожават"?

"За времето, в което протестирах, минаха 10-20 депутати с наведени глави, не ми обърнаха никакво внимание. Спря се да поговори с мен само народният представител Валентин Николов. Иначе пратиха 10 полицаи да се опитват да ме изгонят от там, но не успяха. Аз пред този парламент картини в знак на протест съм палил, няма как да ме уплашат", коментира Папа Жан. 

Според мен всички са безсилни и се страхуват от циганите, за това държавата ни е на такъв хал, защото на страната ни и трябват 1 милион ромски гласове. Остава ни само да е изнесем в чужбина и те да остават да безчинстват тук", ядосва се творецът. Той каза, че в момента 16-годишният Майкъл е по изследвания, стресиран е, след като е бил зверски пребит.

По време на тренировка на отбора по кану-каяк от детско-юношеската школа на СК "Асеновец" избухна кърваво меле с роми. Едно от момичетата пада от лодката, роми, които са на брега, предложили да помогнат. Девойките отказали, циганите станали агресивни, започнали да хвърлят камъни, преследвали децата във водата. Заплашвали, че ще убият състезателите. Треньорът и момчетата се притекли на помощ, агресорите нарамили греблата от лодките и пребили с тях състезателите, сред които имало и малки деца. 

По-късно пред болницата дошла цяла тумба роми, която нападнала момчетата и треньора. Само бързата намеса на майката на Майкъл, която звъняла на жандармерията, предотвратила по-страшен инцидент. "Това е страшно, безчинствата на тези хора нямат край. Щеше да пламне втора Катуница в Асеновград", не спира да се възмущава Папа Жан.

Източник: Блиц


Виж коментарите (22)

Още по темата (152):
14.11.2019 Осъдиха Перата, нападнал оператор на bTV
02.01.2018 Прокуратурата протестира наказанията на ромите биячи от Асеновград
18.12.2017 Смешни присъди за циганите, млатили с бухалки деца в Асеновград!
29.11.2017 Съдът пусна още трима от циганите, били деца в Асеновград
13.11.2017 Съдът пусна под парична гаранция двама от биячите от Асеновград
03.11.2017 Роми биячи от Асеновград остават зад решетките
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).