Панаир на религиите правят ученици в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 19.12.2013
1198
Уникален панаир на религиите правят ученици от асеновградското СОУ "Св.Св. Кирил и Методий". В него ще бъдат представени типични християнски и мюсюлмански обичаи, музика, танци и ястия. Инициативата е резултат от проведено с учениците обучение по проект "Дар за моето училище - млади лидери с идея за промяна" на Национален алианс за работа с доброволци. 

Целта на проекта е младите хора да дефинират проблеми, свързани с тяхната училищна среда и да открият начини за решаването им. В конкретния случай учениците посочиха различните езици и култури като пречка за общуването помежду им и организираха няколко поредни инициативи за сближаване на техните светове.

Панаирът на религиите ще започне от 13,30 часа днес във физкултурния салон на СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" и ще завърши с благотворителен базар в помощ на един от възпитаниците на училището, който страда от детска церебрална парализа и се нуждае от средства за рехабилитация. На събитието са поканени ученици, родители, общественици и членове на общинската управа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).