От Горското в Хисаря дадоха още подробности за ромските безчинства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:35 / 18.10.2017
4872
В Държавно горско стопанство - Хисаря незаконната сеч на дървесина е често нарушение. Това съобщи Добрин Иванов, директор на стопанството. "Сега идва зимният сезон, често се извършват нарушения в горите, независимо дали са държавни, общински, или частна собственост", каза Иванов. Служителите на горското стопанство предотвратяват голяма част от нарушенията, като залавят нарушителите, изземват от тях резачки, брадви, дори превозни средства - каруци, коли и бусове. 

Тези превозни средства дори нямат номера, не са регистрирани, а водачите им са неправоспособни. Според Иванов проблемът е и това, че няма събираемост на глобите. След приключване на досъдебните производства и издаването на актовете, нарушителите не си плащат глобите. Те остават несъбрани, трупат се, а нарушителите остават ненаказани.

"Жалкото е, че моите служители не могат да си видят плодовете от добре свършената работа", каза още Добрин Иванов. По думите му другият съществен проблем, е че горските стражари не дават денонощни дежурства и този труд не се заплаща. Те дори не са държавни служители. "Всички акции, които вършим през нощта, са си наша инициатива с цел да спрем нарушенията, или да ги ограничим", каза Иванов. 

Затова повечето престъпления се извършват през нощта.
Най-често циганите секат апетитни дървета, като дъб и акация, които използват за търговия, не за отопление. "Когато става дума за това да сгреят семейството си те могат да събират сухи крони от поречието на реката и никой не им прави проблем", каза Добрин Иванов.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
17.10.2017 Много цигани са задържани след бруталното нападение над държавни служители в Пловдивско
17.10.2017 Ето как циганите са пребили четиримата горски в Пловдивско
17.10.2017 От УМБАЛ "Св. Георги": Битият от цигани горски е в тежко състояние!
17.10.2017 Кървав екшън край Хисаря с нагли роми
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).