Огромни дупки превръщат път в Пловдивско в "убиец"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:40 / 12.02.2013
2497
Пътят убиец - така в Пловдивско наричат 20-километровата отсечка от Асеновград до Поповица, осеяна с огромни дупки. Въпреки че се води третокласен, пътят е изключително натоварен и само по случайност досега няма жертви. За това сигнализираха зрител, които гледат със завист репортажите за ремонтираните отсечки в страната, а тяхната стои в този вид повече от 3 години.

Шофьорите казват, че единственият начин за придвижване по пътя е да карат на зиг-заг - ту в лява, ту в дясна лента. Това се прави, за да се избегнат големите повреди по колите заради огромните на места дупки. Особено опасно е трасето между селата Болярци и Богданица.

По отсечката често минават и ТИР-ове, тъй като това е най-пряката връзка на Смолян с Бургас и Варна. Те карат особено внимателно, за да не изсипят товара си.

Трасето се използва и за обходен маршрут, когато по основния път Пловдив-Поповица стават тежки катастрофи. Дупките на пътя са толкова много, че ако човек иска да кара безпроблемно, трябва да си направи собствена карта на неравностите. По разбития път едва лъкатушат и линейките.

Пътят е включен в Лот 15 по проект "Транзитни пътища". От Областно пътно управление твърдят, че има одобрен работен проект за ремонт.

"Постоянно получаваме писма и имаме уверения, че нещо ще стане, но искам да кажа, че в инвестиционната програма не го виждам този път заложен за ремонт, което означава,че най-вероятно няма да бъде направен", заяви Димитър Здравков, кмет на община Садово.

От областно пътно управление Пловдив обаче обещават, че пътят все някога ще бъде оправен. Ремонтните работи се бавели заради липса на финансиране. И дано докато се намерят пари, отсечката, наричана "пътят убиец", не оправдае името си.


Източник: btv

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).