Огромна скална маса се натрупа по улиците в квартал на Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:35 / 08.04.2013
2579
След продължителните валежи от вчера и тази нощ обстановката в община Асеновград е нормална. Всички язовири се наблюдават и разполагат с достатъчно свободен обем, за да поемат голямото количество вода след продължителните дъждове, съобщиха от общината. Налага се единствено аварийно да се изпуснат водите от язовира над кв. Долни Воден, за да може да поеме новите водни количества, които се предвижда да се излеят според хидрометеорологичната прогноза.

Има срутване на скална маса по пътя за Лясково, преди Асеновата крепост. Общината вече е предприела мерки за отстраняване на проблема.

"Силно сме разтревожени от прииждането на водите на Аман Дере, в следствие на което огромна скална маса е натрупана по някои от улиците в кв. Запад", каза зам.-кметът Манол Генов. При най-ниската точка там до входа на детската градина-филиал на ОДЗ "Зорница", се е събрало голямо водно количество, свлечено от дерето, заради запушване на дъждоприемните шахти.

Заместник-кметът допълни, че този проблем е стар и ще бъде решен генерално със строителството на новата улица покрай детската градина, която е включена в инвестиционната програма. Взети са мерки за отводняването на това голямо количество вода, което затруднява придвижването до детската градина със сили на общината и с помощта на ВиК.

Генов каза още: "Смятаме, че до края на деня достъпът до детското заведение ще бъде улеснен. Всички дъждоприемни шахти в града поемат дъждовната вода, тъй като след предупреждението за код "оранжево", фирмата, която ги почиства, взе превантивни мерки, направи обход и ги почисти предварително."

Общината моли за извинение родителите за ненавременната намеса и затрудненото придвижване в района на детската градина.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
09.04.2013 Рухна подпорна стена на пътя за Смолян, опасността за Пловдив
отмина
09.04.2013 Има разлив на р. Марица и р. Тополовска в община Първомай
09.04.2013 Днес нивата на р. Марица край Пловдив, Първомай и Харманли ще бъдат
най-високи
08.04.2013 БЧК готови да действат при евентуални наводнения
08.04.2013 Следят нивото на река Марица и онлайн
08.04.2013 Басейнова дирекция: Утре се очакват по-високи нива на река Марица
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).