Огромен интерес към концерта на ансамбъл "Филип Кутев" в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:15 / 09.04.2015
1654
Огромен е интересът към концерта на Държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" в Карлово. Жителите на подбалканското градче, които отдавна не са се срещали с изкуството на артистите от формацията, ще могат да ги видят на живо на 15 април от 18,30 ч. в залата на НЧ "Васил Левски". 

Билетите се продават на касата на читалището, а организаторите от мениджърска агенция "Българка" съветват всички, които желаят да се насладят на шоуто, да побързат да си купят. 

Дни преди концерта любителите на фолклора и на танцовото изкуство в Карлово тръпнат в очакване на срещата с изпълнителите.

Специално за карловци музикантите, певците и танцьорите от ансамбъла са подготвили пъстра програма, сподели директорът на ансамбъла проф. д-р Елена Кутева. Публиката ще тръгне на вълнуваща разходка из всички етнографски области на страната. Ще се раздвижи с тежките тракийски ритми, ще се наслади на грациозните танци от Бозвелийско, ще се впусне в ритъма на вихрената пиеса "Чичовата" в оркестрация на Георги Андреев. "Доста отдавна не сме били в Карлово и ще се постараем да зарадваме хората с най-доброто от репертоара ни.", сподели проф. д-р Кутева.

След концерта в Карлово най-близката предстояща проява за артистите е мегаконцертът на трите големи ансамбъла "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" на 29 април във Велико Търново. Там за първи път извън столицата формациите ще повторят шоуто от Нощта на ансамблите, който събра овациите на многобройна публика миналата година в НДК.

Организатор на спектаклите е Мениджърска агенция "Българка". За информация и билети всички заинтересовани могат да се обръщат към Николай Падалски - тел.: 0879 988 085 и Тони Тонкова - 0878 987 065, agencybulgarka@gmail.com.

Националният фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да "превежда" на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. 

С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев, както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.

Дейността на ансамбъла по своеобразен начин възражда, съхранява и разпространява тази древна и красива традиция, като същевременно влага нови творчески идеи при въплъщаването й. От създаването си до днес  ансамбъл "Филип Кутев" е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).