Общинският ръководител на ГЕРБ Калояново откликна на зов за помощ на майка с тежко болно дете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:04 / 29.04.2011
858
По предложение на председателя на ОбС Калояново Йонко Вангов, който е и общински ръководител на ГЕРБ Калояново, местните старейшини гласуваха 1 000 лв. еднократна помощ за семейството на Ангелина Маринова. В момента жената гледа във фургон две деца: болното си момченце Смайли, което е на 2 години и е с тежки увреждания и по-голямото му братче Петър. Фургонът е в двора на семейството в село Дълго поле, където преди наводнението през 2005-та година е имало къща. Тя е била съборена при бедствието и допреди два месеца майката с двете деца е деляла една стая в пристройка към нея заедно с още едно семейство.

"При мен дойдоха на среща майката и социален работник от Центъра за обществена подкрепа "За деца и родители" в Пловдив, които помагат на семейството. Аз съм запознат със случая от по-рано, тъй като жената получава месечна помощ като личен асистент на половин щат. Сега обаче ситуацията с болното дете е твърде усложнена, тъй като домакинството е излязло да живее във фургон и социалният работник се притеснява, че ако не му се осигури сухо и достатъчно топло жилище, здравословното му състояние може да се влоши", разказа Вангов. " В момента не разполагаме с никакъв свободен фонд, за да осигурим на жената общинско жилище и единственият вариант е майката да излезе с децата си на свободен наем, който може да плаща с тази еднократна финансова помощ, докато не намерим вариант за трайно решаване на проблема", обясни Вангов.
В подкрепа на предложението му гласуваха всички присъстващи на сесията общински съветници. По информация на председателя на ОбС, в Община Калояново годишно се раздават 5 000 лв. в подкрепа на семейства с болни деца, но те не стигат за всички нуждаещи се.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).