Общинският ръководител на ГЕРБ Брезово инициира театрално представление в село Борец

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 29.04.2011
1560
"Цялото село се е подготвило да дойде на театрална премиера в читалище "ЛЪЧ-1918 година село Борец" на 30 април от 19, 30 часа - тогава 8 местни самодейци ще се превъплътят в герои на Ганчо Мартинов от комедията му "Мераци". Това разказа Стоянка Караджова, общински ръководител на ГЕРБ Брезово, която не крие вълнението си, че ще играе ролята на баба Цана с ключовите реплики в пиесата: "Мераци... парят по-силно и от жарава. И който се опита да ги угаси, само черни въглени остават от тях".

Това е история за една любов между млада жена и овчар през 70-те години на 20 век. "Спомняме си през смях за Комсомола, за Пълномощника, за онази стара приказка "учи мама, за да не работиш", когато майките си представяха зетьовете като доктори и през ум не им минаваше, че дъщерите им може да обичат овчари", разказва Караджова.

Хрумва й да инициира театрално представление още миналата година. "В Борец хората са петимни за културни събития, в което се убедих, когато подредих изложба с етнографски предмети за 90 годишнината на читалището", допълва още Караджова. Зад идеята й застава Галина Шапилова, носител на златни медали като театрален режисьор и лауреат на 5 и 6 републикански фестивали. Тя предлага пиесата, режисира я и дори прави декорите за нея.

Освен че ще се превъплъти в една от основните роли, председателят на ГЕРБ Брезово се е нагърбила и с художественото оформление, с костюмите, а съвсем в началото - и с кастинга на местните самодейци. "Репетирахме усилено от края на миналата година и вече може да се похвалим, че сме готови. Мисля, че се получи излкючително вдъхновяващо представление", казва Караджова.
Актьорите няма да получат хонорари, но ще играят срещу вход от 1 лев, за да може всички събрани средства да се дарят на читалището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).