Община "Родопи" с 20 милиона лева бюджет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:03 / 25.02.2015
1755
Общинският съвет в "Родопи" прие единодушно бюджет 2015. При гласуването "въздържал се" гласуваха само двама общински съветници. Финансовата рамка е в размер на 19 милиона 650 хиляди лева.

Един от акцентите в бюджета е подобряване на пътната инфраструктура. В плана е залегнало преасфалтиране на централната улица на село Брестовица, входно-изходната артерия в село Крумово от към КЦМ и село Цалапица от към "Пазарджишко шосе", както и аварийно-възстановителни работи по пътя за Дедево. 

 
В него са предвидени средства за основен ремонт и саниране на основното училище в село Брестник. За първи път ще се появи автоматизирана почистваща техника в селата на общината, като ще се закупят два броя метачни машини и една 12-метрова автовишка.

Ще се направи газифициране на основното училище и детската градина в село Брани поле. Ще се изградят подпорни стени в някои от селата, където има свлачища, сред които Храбрино и Устина. 

Предвидено е изграждане на система за видеонаблюдение с охранителни камери. 

"Удовлетворен съм, че единодушно общинските съветници приеха внесения от мен проектобюджет", коментира кметът на община "Родопи" Пламен Спасов.

В бюджет 2015 са заделени средства и за довършване на новоизграждащия се пенсионерски клуб в село Крумово, както и средства за това пенсионерските клубове в другите 12 населени места да работят по 8 часа в услуга на възрастните хора, а не по 4 часа, както беше преди.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).