Община Раковски обяви частично бедствено положение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:42 / 05.06.2017
19374
Със заповед на кмета на община Раковски Павел Гуджеров е обявено частично бедствено положение за с. Шишманци. Причината е пожарът възникнал на 2 юни в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене, в непосредствена близост до екозавода за третиране на битови отпадъци. 
 
И днес кметът Гуджеров бе на мястото на пожара заедно с кмета на с. Шишманци Костадин Иванов и екип на Кризисния щаб за бедствия и аварии към Общината. По думите му, все още има малки огнища и излиза дим от мястото на пожара, но значително по-малко от предишните дни дни.

"Категорично заявявам, че за момента реална пряка опасност за населението няма, но за спокойствието на жителите на с. Шишманци и околните села по мое настояване ще бъде изпратена мобилна група на екоинспекцията и Регионална лаборатория - Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, която ежедневно да измерва качеството на въздуха в с.Шишманци до отменяне на частичното бедствено положение".

Превантивните препоръките от РИОСВ към хората са да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места на югозапад от пожара. Излагането по-продължително време на този пушек, макар и с малки вредни концентрации в него, може да има недобър здравен ефект върху хората.

Екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават гасителните действия. В процес на изясняване са причините за избухването на огъня. Все още няма официално становище от разследващите органи.

Очаква се бедственото положение да остане до пълното овладяване на пожара и стойностите на циановодород във въздуха да паднат до стойности близки до нулата.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (15):
26.10.2018 Голям пожар в източната част на Пловдив! Очевидец: Дишайте, "Столипиново"
черпи
22.06.2017 Деца повръщат, възрастни с белодробни проблеми след пожара край Пловдив
15.06.2017 Отмениха бедственото положение в Шишманци
12.06.2017 Остава частичното бедствено положение в Шишманци, трета седмица гасят
пожара
09.06.2017 Затварят цеха, причинил пожара в Шишманци
06.06.2017 Мобилна станция за постоянен мониторинг на въздуха поставят в Шишманци
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).