Община "Марица" чества 25-годишен юбилей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 26.03.2013
1936
На светлия църковен празник Благовещение община "Марица" чества 25-годишен юбилей. Годишнината уважи и областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров. Той предаде на кмета на общината Димитър Иванов поздравителен адрес от зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

В поздравлението се казва: "Приемете от името на ПП ГЕРБ и от мое лично име най-искрени поздравления по случай празника на община "Марица". Използвам случая чрез Вас да поздравя всички жители и гости на населените
места в общината."

Община "Марица" е една от най-бързо развиващите се в област Пловдив общини. В нея се реализарат 28 проекта с европейско съфинсиране. Предстои с 3 милиона лева ще бъдат реновирани 4 училища и 3 детски градини в селата Труд, Скутаре, Калековец и Бенковски. Също така ще бъдат обновени и на сградите на училищата и детските градини в селата Маноле, Царацово, Граф Игнатиево и Строево. Ще бъде довършена и детската градина в село Крислово. Парите са ОП "Регионално развитие". 

От есента детското заведение ще бъде посещавано от деца в неравностойно положение. Целта е да се реновират всички 11 училища и 16 детски градини на територията на общината. В село Скутаре ще се строи ново читалище - за първи път от 20 години насам. 

Продължава работата по проектите за канализация и изграждане на колектори в селата Калековец, Бенковски и Труд. Най-новият проект е за начало на разкопки за най-високата могила на Балканския полуостров и втора в Европа - тази в село Маноле.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).