Община Карлово организира обществено обсъждане за паркирането в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 09.06.2010
20126
Община Карлово проведе обществено обсъждане за създаване на условия на организация и контрол при паркирането на моторни превозни средства /МПС/ на територията на Карлово. В обсъждането участваха кметът Найден Найденов, зам.-кметът Евгени Доралийски, секретарят Иван Станчев, общински съветници и служители, представители на медиите и граждани.

На обсъждането, което бе проведено в зала "Васил Караиванов", бяха представени на мултимедия 14 части от улици, обособени в зони за кратковременно паркиране /Синя зона/ и 3 обособени /затворени/ денонощни паркинги - общинска собственост в Карлово. В проектонаредбата, която ще бъде предложена за обсъждане на заседания на Общински съвет - Карлово местата за обособяване на паркинги са: южно от Общински пазар с вход откъм ул. "Роза", северната част /до пазара/ и южната част /до жп гарата/ на ул. "Васил Караиванов" с общо 130 паркоместа.

В Синята зона ще бъдат обособени 537 паркоместа и тя ще обхваща улиците: "Петко Събев" - пред Общината до кръстовището с ул. "Ген. Карцов" 16, "Тодор Каблешков" - от пресечката с ул. "Гладстон" до южния вход на ПГ "Евлогий и Христо Георгиеви", улиците "Дойчин Бояджиев", "Пазарна", "Димитър Събев" /Районен съд/, "Свежен" /зад бившите хали/, "Ивайло", ул. "Тодор и Ана Пулиеви" в участъка на север по продължението от "Ген. Карцов" до "Пазарна" и в участъка на юг от "Ген. Карцов" до "Иван Вазов", ул. "Ген. Заимов" в участъка си от кръстовището с ул. "Ген Карцов" до кръстовището с ул. "Иван Вазов", ул. "Дъбенско шосе" от "Ген. Карцов" до "Роза" включително и двете разширения в близост до кръстовището с "Ген. Карцов" и западната страна на Общински пазар, ул. "Васил Левски" в участъка от кръстовището с "Ген. Карцов" до кръстовището с "Райно Попович" /до пощата/, "Александър Стамболийски" от №3 до №27, ул. "Иван Вазов" в участъка от ул. "Васил Левски" до ул. "Тодор и Ана Пулеви", ул. "Иванка Пашкулева" от "Ген. Карцов" до пресечката с "Ген. Скобелев" - западно от гарнизонния стол.

Синята зона ще функционира от 7.30 до 20.00 часа. Предложението е гражданите да заплащат по 1 лев на час с ДДС, като престоя не трябва да бъде повече от 3 часа.
Обсъденият проект ще бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Мъж на 50 г. преби 73-годишната си приятелка
Жители на Съединение към Цвета Караянчева: Време е отново ГЕРБ да...
Инфарктна ситуация с ученичка в Пловдивско, спасил я кметът
В Асеновград изпратиха тържествено зрелостниците си с червен кили...
Трагичен инцидент в Пловдивска област
Цвета Караянчева: Сигурна съм, че на 9 юни хората ще направят раз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).