Община Калояново със 100 % усвоени възможности по успешно реализирани проекти по оперативна програма "Регионално развитие“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:00 / 06.09.2012
1915
От втората половина на 2012 година критериите за класиране на проекти по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони се промениха и необосновано и механично се дава предимство на населените места между 500 и 5000 жители. Това заяви с притеснение кметът на община Калояново Александър Абрашев по време на информационния семинар на тема "Областен информационен център - Пловдив - в близост до хората", организиран от ОИЦ - Пловдив, в Калояново. Според Абрашев е намалена тежестта на критерия за ВиК проекти, защото до момента 75 % от договорените средства по мярката са в този сектор.

Община Калояново е една от малките общини със 100 % усвоени възможности по успешно реализирани проекти по оперативна програма "Регионално развитие". Само с един милион лева общината е санирала седем училища в региона, което е максимално постигнат резултат, стана ясно още по време на информационния семинар на ОИЦ - Пловдив.
Община Калояново в момента управлява успешно общо 3 проекта, финансирани със средства от оперативните програми на Европейския съюз, с обща стойност над 2 300 млн. лв., сочи официалната справка в Еufunds.bg за проектите и договорите на общините към 10 август 2012 г., а стойността на изплатените суми по договори досега е близо 2 млн. лв. Два проекта на община Калояново, на обща стойност над 1 млн. 700 хил. лв., вече са приключили успешно.
Участие в информационния форум взеха представители на широката общественост, неправителствени организации, бизнеса, местната власт, национални и регионални медии.
В рамките на информационното събитие бе представена дейността на Областен информационен център - Пловдив, дадена бе информация за отворени схеми за кандидатстване с проекти по оперативните програми, актуални мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и обща картина за прилагането на структурните и Кохезионния фондове в периода 2007 - 2013 година в община Калояново.
На форума бяха представени добри практики в община Калояново и споделен опит от "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми: "Европейски облик на образователната инфраструктура в Община Калояново" и "Повишаване конкурентоспособността на фирма "Диекс" ЕООД чрез технологично обновление и оптимизация на производствената дейност".

След информационното събитие се проведе и среща с местни и национални медии.

Областен информационен център - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив", финансиран от Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).