Нова детска градина отваря врати в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 14.09.2012
2250
Новата детска градина, филиал на ОДЗ "Зорница" ще заработи в началото на октомври в Асеновград. Детското заведение в жилищния комплекс "Запад" ще поеме 130 деца, разпределени в 6 групи , като 2 от тях са яслени. Това ще реши напълно въпроса с недостига на места в забавачките, съобщи кметът Емил Караиванов.

Официалното откриване на новото детско заведение ще е на 2 октомври. Дотогава обектът ще е изцяло завършен и готов да приеме децата. Местата са запълнени почти на 90% - записаните до момента дечица са 123 при капацитет 144. Строежът на общностния център, част от който е и детската градина, се реализира по проект за интегрирана социална услуга за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7-годишна възраст, като средствата в размер на 1 милион и 200 хиляди лева са отпуснати от Световната банка. Дофинансиране има и от страна на община Асеновград. 

В момента тече набирането на персонал за работа в новата детска градина - филиал на ОДЗ "Зорница" като при обявени общо 7 места за детегледачки и помощник-възпитатели кандидатствалите са над 70, казват от община Асеновград. Голям е броят и на кандидатите за учителските позиции.

Всички ремонти на училищата в община Асеновград, извършени с техни средства, вече са приключени. Това, което предстои, са ремонти на покривите на филиала на ЦДГ "Дружба" в Избегли и на ОУ "Христо Ботев", допълни Емил Караиванов. Няма забележки от проверяващите органи относно състоянието на училища и детски градини преди началото на новата учебна година. 

На 17 септември Емил Караиванов ще даде старт на учебната 2012-2013 в ОУ "Христо Ботев"в града. Всяко от първолачетата в общината ще получи подарък от кмета - книжка с Български народни приказки, с личното послание и подпис на Емил Караиванов. Тази година първокласниците в общината са малко повече от 600 деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си
Откриха градски плаж в Асеновград, вижте какви ще са цените
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).