Най-важният приоритет на Общински съвет Куклен е приемането на балансиран Общ устройствен план на общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:28 / 24.03.2023
1946
На 23.03.2023г. в заседателната зала на Общински съвет Куклен се проведе обществено обсъждане, на което се разгледа и обсъди предварителният проект на Общ устройствен план на Община Куклен. Приемането му като официален документ остава основният най-важен приоритет за Общинския съвет за настоящя мандат.

Елена Филева, председател на Общински съвет Куклен изрази в свое становище, че "по своята същност това е изключително важна и основополагаща стъпка, която ще урегулира и предначертае посоката на развитие на общината за следващите 10 години. Това е главният инструмент за пространственото и инвестиционно развитие на общинските и други местни дейности за дългосрочен период, който Общински съвет Куклен цели да остави като един от многото резултати, постигнати от управлението на местния парламент.

Чрез предвижданията в него ще бъдат очертани основните насоки на икономическото, демографското, социалното, културно-историческото и инфраструктурното развитие.

Стратегическата цел, поставена и от общинския съвет при задаването на параметрите за доработка на този план, е да създаде основа за балансирано и устойчиво благоустройствено развитие и хармонична жизнена среда не само в населените места, но и на цялата теротория на общината.

Изключително важно за фирмите и гражданите, включително за инвеститорите, е да бъдат очертани зоните за отдих, зоните за жилищно и промишлено строителство, за земеделски цели и туризъм, и всички останали зони със специфичино предназначение, с оглед потребностите на общината и отделните населени места. Филева подчерта, че "през последните години сме свидетели на многократни искания за промяна на статута на земеделските земи и на разрастващи се граници, както на град Куклен, така и на повечето села. Основен приоритет при разработването на плана е да бъдат урегулирани зоните за зимни спортове и туризъм в парк "Родопи“, който е част от Община Куклен“. 

Елена Филева сподели още, че "в качеството си председател на общинския съвет, ще инициирам работна среща с екипа от архитекти, ангажиран с изработването на общия устройствен план, както и с експерти от общинската администрация, които да представят пред съветниците резултатите от разгледаните и обсъдени възражения на гражданите и фирмите, както и вижданията си за окончателния проект на Общия устройствен план“. 

Нейната позиция е, че "към обсъждане в постоянните комисии на общинския съвет и одобрението на Общия устройствен план ще се пристъпи след като общинския съвет се убеди, че е намерен баланса между интересите на гражданите и бизнеса от една страна и допустимите и законосъобразни предвижданията на различните зони“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).