Мъж, пребил до смърт свой подчинен, получи 17-годишна присъда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 15.07.2021
1266
Седемнайсетгодишна присъда за убийство, постановена от състав на Пловдивския апелативен съд, е оставена в сила от Върховния касационен съд.

Делото в Апелативен съд – Пловдив е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Смолян срещу 10 годишната присъда на А. Н. Той е бил признат за виновен за причиняването на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда за това, че на 08.08.2017 г., в землището на с. Давидково, Смолянско, е пребил до смърт пострадалия, който трябвало да се грижи за трите му коня, а вместо това лежал пиян, а животните ги нямало.

Състав на Пловдивския апелативен съд, който разгледал делото като втора инстанция е приложил закон за по-тежко наказуемо престъпление, за което е имало обвинение в първата инстанция. Така подсъдимият А. Н. е осъден на 17 години лишаване от свобода за това, че умишлено е умъртвил пострадалия, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Жалбата на А. Н., в която се настоява за оправдателна присъда или за по-леко наказание, е отхвърлена като неоснователна от ВКС. В мотивите си върховните съдии приемат, че при наличието на безспорно установени отегчаващи вината обстоятелства, допълнителното намаляване на наказанието би било проява на необосновано снизхождение.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).