Мъж обиди полицай във Фейсбук, отнесе много тежка глоба

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
08:06 / 10.11.2020
6956
Районният съд в Пловдив наложи много тежка глоба на гражданин, който вменил престъпление на служител на реда от град Панагюрище в местна фейсбук група. Обвиняемият ще трябва да плати 1000 лева глоба, 600 лева обезщетение за служителя на реда, 900 лева за адвоката на тъжителя, както и 50 лева държавна такса по делото, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпросния пост бил качен в групата "Виждам те КАТ Панагюрище“ на 14 август м.г. и гласял "Снимането на органите на реда е опасно П.Ш. отправя заплахи с убийство бъдете внимателни защото те ни пазят от лек сън“. Публикация имала  коментари от различни потребители, включително и подсъдимият добавил допълнителен коментар.

Тъй като групата е с около 4 хиляди души, униформеният служител почти веднага видял публикацията. Постът видели и неговите колети и познати. В резултат на последното, както и през следващите няколко седмици, полицаят изпитал стрес и безпокойство вследствие на поста, че бил отправял заплахи с убийство, доколкото твърдението станало достояние на неговото обкръжение.

Той бил под голям стрес, чувствал се унижен и обезпокоен. Затова завел дело заради това, че му било вменено престъпление в нета – че отправя заплахи с убийство. Отбелязал, че не е излизал в отпуск или болничен, но имало свидетели, които да потвърдят промените в него. Пред съда били разпитани двама свидетели, които потвърдили всичко, включително и автора.

Адвокатът на подсъдимия контрирал с твърдението, че една присъда не може да се гради на предположения и вероятности. "Това не е другарски съд, а е районния съд в Пловдив и би трябвало малко по-отговорно да се представят доказателства - IP  адреси, разговори на подсъдимия или каквото и да е, но доказателства, а не просто предположения“.

Той посочил, че единият от свиделите е служебна зависимост спрямо наклеветения, а другия му е роднина.

Магистратите решили да освободят подсъдимия от наказателна отговорност и му наложили 1000 лева глоба, 600 лева обезщетение за полицая и 900 лева за адвоката му. Решението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).