"Монди" пак обгази Пловдив и Стамболийски, грози го поредна глоба!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:18 / 23.08.2018
8836
РИОСВ – Пловдив извърши проверки по сигнали от жители на Стамболийски и  Пловдив, свързани с усетени неприятни миризми на територията на двата града, присъщи за производствения процес на завода за хартия в Стамболийски "Монди". Експертите констатираха, че в района на сградата на общинската администрация и пред читалището в Стамболийски има миризма, характерна за работния процес на предприятието за хартия.

Производството на завода попада в категориите дейности, изброени в Приложение № 4 към чл. 117, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда. На дружеството е издадено комплексно разрешително през 2009 г. Съгласно условие в него, притежателят му трябва да извършва всички дейности по начин, недопускащ разпространението на миризми извън границите на работната площадка.

За установената при проверката характерна миризма от производството на завода, срещу дружеството ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Предвидените в екологичното законодателство санкции за нарушения на условия в комплексно разрешително са в размер от 10 000 до 500 000 лв.

Контролът от РИОСВ – Пловдив на обекта ще продължи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).