Млади театрали набират средства за лечението на свой скъп съученик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:53 / 19.06.2012
1331
Младежкият театрален състав при СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Първомай излиза на пловдивска сцена с благотворителна цел. С тази инициатива младите театрали целят да помогнат в набирането на парични средства за оперативното лечение на своя скъп приятел и съученик.

"Вражелец" на Ст. Л. Костов, написана още през 1933 г., е поставяна многократно на българските театрални сцени с голям успех. Показателно за успешната комедия е, че тя се играе и до днес и то предимно от младежи, които не се занимават професионално с театър. Постановката е от четири месеца, но има 14 много успешни представления. В младежкия театрален състав към СОУ " Проф. д-р Асен Златаров" в град Първомай е съставен от талантливи, освободени и креативни млади хора, които обичат сцената и публиката. Това е оценено високо и на фестивала "Бургаски изгреви 2012", където те получиха голямата награда на журита за актьорско майсторство на целия състав, три индивидуални награди и личните адмирации на председателя на журито Пейо Пантелеев. 

Скоро след това съставът спечели голямата награда във Велико Търново, където играят на сцената на музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" и отново с индивидуални награди за изпълнение.

По време на всяко едно от представленията младите таланти се радват на голяма публика и това ги вдъхновява да се опитат да помогнат на свой приятел чрез това, което правят най-добре. 

Достойна за уважение кауза, която е свързана и с добродетелността и изкуството!


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Синдик продава имоти, сгради и машини на голямо предприятие близо...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).