Младежи ГЕРБ Асеновград почистиха пътя към храма "Света Богородица“ в Горни Воден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:24 / 09.04.2011
1041
3 кубически метра боклук събраха в 20 чувала представители на Младежи ГЕРБ Асеновград по пътя от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Асеновград до центъра на квартал Горни Воден. С екоинициативата най-младите членове на ГЕРБ се включиха в кампанията на БТВ "Да почистим България за 1 ден".

"Освен боклук, до училището открихме спринцовки. Иначе най-мръсно е около вилите край Горни Воден", разказа Вяра Стоева, председател на Младежи ГЕРБ Пловдив Област. Оказва се, че най-често се хвърлят боклуци, които не се саморазграждат - найлонови торбички и пластмасови чашки от кафе. На няколко места са намерени изхвърлени дори дрехи. "Не предполагахме, че ще напълним толкова много чували - всеки от тях събира по 120 литра..."- сподели Вяра и допълни, че по пътя са срещнали одобрението на много хора, тръгнали пеш към църквата "Света Богородица" в Горни Воден.

Причината младежите да изберт за почистване този маршрут е, че на 9 април в храма се служи тържествена литургия и се отбелязва празника "Златната ябълка", който е без аналог у нас и от години събира стотици туристи. "И днес Горни Воден беше изпълнен с хора. Видяхме много млади жени да палят свещ пред иконата на Света Богородица с молитва да се сдобият с дете. Ние запалихме свещ и се помолихме за повече деца в България. Само в Община Асеновград, според последното преброявяане, се оказва, че сме намалели с около 4 000 души за последните 10 години..."- каза още председателят на Младежи ГЕРБ Пловдив Област. Тя обяви още, че в понеделник ще сезира местната полиция за спринцовките, открити около училището в Асеновград.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).