Митрополит Николай връчва ордени за анти-гей политик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:59 / 06.09.2010
1847
В деня на Съединението, Пловдивският митрополит Николай ще удостои с най-високото отличие пазарджишкия прокурор Стефан Янев и кмета на Община Пазарджик за тяхното поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността. Решението е взето по повод разразилата се дискусия около Пазарджик във връзка със скандалния чл.14 от Наредбата за обществения ред, който забранява публичната демонстрация на сексуална и друга ориентация на обществени места.

В официална позиция на Пловдивската митрополия се казва, че Епархийският съвет приема с недоумение и тревога публичните критики и порицания, на които са били подложени прокурор Стефан Янев и общинското ръководство на Пазарджик заради заетата от тях позиция във връзка с текста от Наредбата за обществения ред и "отказа на местната община да разреши провеждане на гей парад в града".

Прокурор Стефан Янев и кметът на Пазарджик Тодор Попов ще бъдат удостоени с най-високото отличие на Пловдивската епархия - орден "Свети апостол Ерм". Церемонията ще се състои в катедралния храм "Успение на Света Богородица" в Пазарджик.

Източник: Дарик


Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...
Сигнал: Старици тормозят "пришълци" в село
Изграждат път до природни феномени в Родопите
Безплатно кино под открито небе в Асеновград
Задържаха мъж и жена в Пловдивско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).