Министър Дончев и Иван Тотев правят първа копка на пътя Пловдив-Шишманци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:58 / 27.09.2010
1778
Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев ще дадат утре от 15.00 часа, старт на проекта по рехабилитация на пътна инфраструктура, ЛОТ 10, който се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие". Първата копка ще се състои в центъра на с. Шишманци, до разклона за с. Белозем и Раковски.

Този път е изключително важен за региона. Той се ползва от жителите на три общини - община Пловдив, община Марица и община Раковски. По него се извозват битовите отпадъци на пловдивска област към открития преди година преработвателен завод в с. Шишманци. Пътят се използва активно и като алтернативно трасе и до град Чирпан.

Проектът предвижда рехабилитация на пътя в целия участък - общо 17 километра, възстановяване на разрушените земни окопи, почистване на съществуващите малки съоръжения, изграждане на няколко нови тръбни водостоци, ремонтни работи по надлези и мостове - над р. Стряма, над река в с. Шишманци и др., надлез над АМ "Тракия". Предвижда се съществуващата единична предпазна ограда да се демонтира и да се замени с нова. Стойността на проекта е 5 745 686 лева без ДДС. Съфинансирането от ЕФРР е 4 883 833 лева.

В началото и в края и на двата пътни участъка Гражданско дружество "Информирани за европейските пътища" ще монтира масивни билбордове по европейски образец, обявяващи стойностите и сроковете на рехабилитационните дейности.

Изпълнител на Лот 10 е Обединение "Трейс-център" София с водещ партньор "Трейс Груп Холд" АД. Строителният надзор се осъществява от "Трансконсулт БГ" ООД.

Ремонтните работи трябва да приключат в срок от 5 месеца от издаването на строителното разрешение.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).