Мащабни ремонти започват в Карлово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 16.01.2014
1811
Вчера между община Карлово и консорциум "Зелена среда в Карлово" ДЗЗД беше подписан договор за изпълнение на строително-монтажни работи по проект BG161PO001/1.4-09/2012/032 "Зелена и достъпна среда в град Карлово", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Договорите са на обща стойност 4 350 822. 46 лева без ДДС, като 95 % от тях представляват безвъздмезна финансова помощ от Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г.", а останалите 5 % ще бъдат финансирани от бюджета на Община Карлово.

При подписването на договора, консорциумът се представляваше от господин Иван Михайлов. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов подчерта, че този проект ще е от голямо значение за развитието на града, защото ще преобрази голяма част от него.

Строителните работи включват следните дейности:

• Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих, в това число и паркове, зелени площи, детски площадки и други, заедно с техните елементи и прилежащата техническа инфраструктура;
• Изграждане, реконструкция, рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, изграждане на спортни площадки, предвидени за свободно ползване, заедно с техните елементи и прилежащата техническа инфраструктура;
• Въвеждане на енергоспестяващо улично осветление;
• Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания;
• Реконструкция на обществени паркинги встрани от главните улици като допълнителен обект.

Предвижда се обособяване на зони за игри на деца от различни възрастови групи, спортна зона, осветление, озеленяване, групирането на елементите на градската и паркова среда.

Проектът ще допринесе за повишаване на привлекателността и конкурентноспособността на град Карлово, като център на агломерационен ареал, посредством подобряване на физическата, жизнена и екологична среда, с оглед осигуряване на добро качество на живот, както и нови възможности за развлечения и спорт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Изграждат път до природни феномени в Родопите
Безплатно кино под открито небе в Асеновград
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).