ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Малчугани караха колела във велопоход за деня на младежта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 12.08.2010Коментари (0)1164
56 участници на възраст от 8 до 60 години яхнаха велосипедите в станалия вече традиционен велопоход, организиран от Център за обществена подкрепа Садово и под патронажа на и.д.кмет на общината П.Станков. Както вчера Plovdiv24.bg писа поводът е 12 август - Международен ден на младежта.

Още от ранното утро площадът на град Садово стана велопарк. Нетърпеливи малчугани от Катуница, Кочево, Караджово, Моминско и Садово проверяваха гуми и спирачки. В 8.30 полицейска кола от управлението в Садово сложи начало на колоната. С цветни шапки, раздадени от организаторите, колоната от деца и ентусиасти родители потегли по 9 км маршрут. Доброволците към доброволческия център към ЦОП Наско Мизинов и Гергана Атанасова подсигуряваха финала, а встрани на велосипед Таня Илиева - логопед в центъра за обществена подкрепа, обезопасяваше групата.

Слънцето не уплаши нито 8-10 годишните, нито каките и батковците. След по-малко от час преодоляване на преход през 4 населени места и безотговорността на бързащи шофьори, велосипедистите стигнаха в парка на село Катуница.Там под сенките домакините -кмета Лиляна Петкова и нейният екип бяха организирали място за отдих.

Подкрепени с вода,закуска и ябълка участниците събраха отпадъците в чувалчета, запознаха се с идеите на стартиращата от днес Международна година на младежката активност и отново под вещото водачество на полицейската кола с водач м.п.и. Димитър Тончев от садовския полицейски участък поеха по обратния път.

На медицинското лице - Кирил Кирилов не се наложи да превързва рани.Само 4 велосипеда не издържаха докрая. Общинският бус приюти разстроените им собственици. "Кога пак ще има такова приключение" - питаха още несвършили похода момичета и момчета. "До догодина е далеч, не може ли пак", питаха още разпалено децата.

След по-малко от месец предстои провеждането на детско парти "Добрите неща, които направих през лятото". Дотогава Центърът за обществена подкрепа ще продължи активната си работа с децата от групата за социални умения, които градинарстват; с децата с увреждания, които апликират, моделират и с групата за ограмотяване,която подпомага бъдещите първокласници и деца в риск от отпадане от училище. Продължават и обходите за работа с родителите в ромските махали за записване на децата за новата учебна година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: