МРРБ одобри за финансиране на проекта на община Асеновград за укрепване на Аман дере

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:29 / 14.04.2011
837
На 13 април 2011 година МРРБ одобри проект на община Асеновград по Оперативна програма "Регионално развитие" в мярка "За подкрепа за дребно мащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градски ъгломерации". Това съобщи заместник-кметът Теньо Манолов. Темата на проекта е "Създаване на условия за устойчиво развитие и подобряване на жизнената среда чрез предприемане на мерки за защита от наводнения". Общата стойност е в размер на 996 011 лева, от които 49 810 лева са съфинансиране от общинския бюджет, а останалата сума е безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение е 18 месеца, като "броенето" започва от деня, в който се подпише договора с МРРБ. А това трябва да стане в рамките на следващия един месец.

Строително-монтажните работи включват - почистване на дерето от храсти и наноси до чертите на града, извършване на корекция на наклона на двата бряга, изграждане на водохващане на повърхностните води от дерето и изграждане на извеждат водопровод, в това число и под жп линията Асеновград - Пловдив. Последно ще се извършва заустване на тръбите в коритото на река Асеница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).