Кметът на "Родопи" не се бои от разследване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:45 / 12.04.2010
2973
"Декларацията въобще не ме притеснява", това заяви в предаването на БНТ-"Местно време" кметът на община "Родопи" Йордан Шишков по повод гласувана на заседанието на Общинския съвет в петък декларация, с която съветниците искат от Главния прокурор, ДАНС, Сметната палата, Антикорупционната комисия в парламента да проверят управлението на Шишков.

Кметът на Родопи нарече сесията в петък "пореден цирк и пореден фарс". "Преди месец, месец и половина съм сезирал новото ръководство, новото мнозинство в общинския съвет, че ако не се вземат спешни мерки за решаване на проблемите за финансовото обезпечаване на социалните дейности ще бъдем принудени да затваряме част от детските градини, млечни кухни, социални кухни и т.н. Вместо да се занимават със сериозни неща, общинските съветници започнаха да се занимават с бордове на фирми, с писане на декларации", заяви Шишков. Според него протестът на родителите, заради затворени детски градини трябвало да бъде насочен към общинските съветници, "защото те са по закон призвани да решават как да бъдат обезпечени средствата за издръжката на тези дейности". "Аз съм разпоредител с пари, които общинският съвет трябва да осигурява със собствените си решения", обясни кметът.

Попитан за коментар на конкретните обвинения на съветниците - че за детските градини са доставя храни на завишени цени, че е "управлявал общината неразумно", че неразумно са харчени средства, Шишков заяви: "Предстои провеждане на нова обществена поръчка във връзка с доставка на храни и понеже част от тези гастрольори - една групичка, които в момента са в общинския съвет, имат лични интереси!" "Има нещо друго, което ме притеснява много. В момента новото, т.нар. мнозинство в общинския съвет, е оглавявано от една група от 7-8 съветника, които не живеят на територията на общината - техните деца не учат в нашите училища, не посещават нашите детски градини, така че това са хора, които са дошли - дали да търсят временна изгода, доколкото могат и както могат. Как ще решават те интересите на населението на общината, след като не са причастни с тези проблеми!", заяви Йордан Шишков. Той обясни, че атаката не била лично към него, а към община Родопи.

"Декларацията е паническа реакция на тези гастрольори", бе категоричен Шишков. В заключение кметът на "Родопи" каза още: "Проблемът в общинския съвет не е само на кмета,но и на председателя на Общинския съвет. Аз нямам нищо против господин Цанков. С него сме провели няколко разговора - в една и съща посока са ни усилията, но за съжаление група съветници - наречена от мен гастрольори, му пречи на върши работата".

Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).