Кметът на Иганово: Недоволството на хората расте

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:05 / 08.04.2015
1808
Недоволството на жителите в карловското село Иганово расте, но трябва да се елиминират всички рискове от инциденти. Това каза кметът на населеното място Стефан Данчев. По думите му до момента няма подадени писмени оплаквания. 

В селото остава забраната за влизане в определения 3-километров радиус в района около взрива. Екипите все работят на мястото, каза още Данчев. 

"Жителите на село Иганово са притеснени за животните си, както и за розовите градини. За целия стопански живот на селото, козите не са слизали на юг. Сега преминават главен път София - Бургас, също и през жп линията по същото направление, като това е с цел да се избегне нарушаването на наложената забрана", добави кметът. 

Според него това е много трудно за животните, тъй като те са свикнали с години да влизат от север. Разследването се явява пречка и защото в розовите градини трябва да се извършват обработки като прекопаване, торене и пръскане, като то е изключително важно, за да не се развиват заболявания по растенията. 

"Жителите разговарят с мен, но няма как да се ускори работата по случая. Нужно е всичко да се свърши както трябва, защото в близост има гориста местност и нещата, които са се разпръснали, да бъдат събрани", каза още Данчев. 

По думите му след време хората ще тръгнат за гъби и е напълно възможно да намерят части от снарядите, ако не са прибрани. 

"От една страна, сме притеснени за нормалния начин на живот в Иганово, но от друга страна, искаме да се свърши работата така, както следва - професионално", коментира кметът на селото. 

Според него интересът към случилото се вече е затихнал, допълнителна информация не е дадена. Ограничаването на информационния поток към кмета при инцидент е неправилен подход, смята Данчев. 

По думите му той трябва да разполага с подробна информация, тъй като всички жители отправят въпросите си към него. 

"Мен лично не ме уведомяват какво се случва. Виждам единствено, че тук преминава най-напред Военна полиция, след това камион, придвижващ сандъците с откритите боеприпаси, и линейка", добави Данчев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
28.04.2021 Прокуратурата с подробности за взривовете в складовете за боеприпаси у нас
28.12.2015 Иганово още трепери от взривовете, разследването буксува
02.05.2015 Кметът на пловдивското село Иганово: Хората в селото вече си гледат розите
28.04.2015 Приключи повърхностното прочистване след взривовете в Иганово
24.04.2015 Кметът на Карлово съдейства на земеделци в района на Иганово
20.04.2015 Взривовете в Иганово - дело на внедрен човек, търсят го
Още новини от Регионални новини:
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...
Изграждат път до природни феномени в Родопите
Безплатно кино под открито небе в Асеновград
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).