Кметът на Асеновград със специален поздрав за Деня на победата

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
09:02 / 09.05.2020
2590
По повод честването на 9-ти май - Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма във Втората световна война, кметът на Асеновград Д-р Христо Грудев поздрави съгражданите си с празника.

Уважаеми съграждани,

Приемете моите поздравления по повод 9-ти май - Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма във Втората световна война. Изборът ни е европейското бъдеще!

Денят на Европа е изключително важен и символичен за всички нас. Той обединява хората. Празнувайки този ден, всички ние потвърждаваме желанието си да бъдем част от европейската общност. Мирът е именно - да се срещаме с хора отвъд границите, да обменяме идеи и да споделяме културата си чрез различни средства, без ограничения. Уверен съм, че създавайки по-добър единен свят ще успяваме да се преборим с всяка трудност, изправила се пред човечеството. Доказателство за това, е тежката криза, която вече почти преодоляваме, и то отново защото сме обединени в усилията си.

Щастлив съм, че всички ние сме граждани на Европeйския съюз. Не се притесняваме да признаваме различията си и можем да споделим един с друг това, което имаме. България е от изключително ценно стратегическо значение за европейската общност - и в географски, и в икономически план. Ролята на нашия народ в създаването на свободна Европа не е никак малка. Днес всеки един от нас може да пътува, да учи и да се развива във всяка една точка на стария континент, без ограничения. Това ни прави по-силни и по-смели в стъпките към постигане на мечтите и целите ни. Днес можем да бъдем горди, защото Асеновград е част от един по-добър и по-толерантен, свободен и демократичен свят.

На 9-ти май се чества и Денят на победата над хитлерофашизма. Това е една от най-важните дати в световната история. На този ден тържествува надмощието над идеологията на терора и причина за загубата на милиони животи по време на Втората световна война. Отбелязвайки този ден, ние отдаваме почит на героизма. Подвигът на загиналите е пример за смелост и постоянство за настоящите и бъдещите поколения. Нека днешният ден напомня, че всички трябва да бъдем смирени и благодарни към ветераните от Втората световна война.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).