Кметът Павел Михайлов и ИК "Стоп на кариерата в Белащица" обединяват усилия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 02.08.2021
1447
Кметът на община "Родопи" за пореден път застава категорично на позицията, че добивът на инертни материали над село Белащица трябва да бъде прекратен и дейността на кариерите – спряна. На работна среща в сградата на община "Родопи" Павел Михайлов, заедно с представители на Инициативен комитет "Стоп на кариерата в Белащица" и специалисти от общинска администрация, обсъдиха общи действия против всички инвестиционни намерения на настоящи и бъдещи инвеститори за удължаване на срока на концесионните договори или увеличаване на концесионната площ на територията над  селото.

Хората са категорични, че няма да допуснат възобновяване и извършване на кариерна дейност над селото. По време на срещата двете страни се договориха за съвместни действия  и да работят заедно в тази посока.

"Очакваме сформиране на новото правителство. Още в първите часове от неговата работа ще поискаме среща с енергийния министър за окончатело решаване на проблема. На нея ще присъстваме заедно", категорично заявиха, както кметът, така и представителите на инициативния комитет.

"Възобновяването и извършването на кариерни дейности в село Белащица, както и отдаването на нови концесионни площи в района е недопустимо съгласно изготвения План за интегрирано развитие със срок на действие в следващите седем години", обясни кметът Павел Михайлов и изрази подкрепа към гражданите.

Пред хората той припомни, че е изпратил писма до заинтересованите страни , в които  изразява своето категорично становище против инвестиционните предложения. Като основен мотив в позицията си Общината изтъква факта, че  бъдещите планове за развитие включват превръщането на "Родопи" в зелен жилищен район в близост до Пловдив  и като център за екологичен, културен, религиозен и винен туризъм.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).