Кметове на села в Пловдивско поискаха повече правомощия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:49 / 10.03.2017
3485
Генерал Константин Попов - водач на листата на ГЕРБ в област Пловдив, кандидатите за народни представители Евелина Апостолова и Гергана Трендафилова и областният координатор на ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков се срещнаха с кметове от община Марица, общински съветници, симпатизанти и жители на с.Войводиново.

"Най-страшното днес е хората да загубят доверието си в нас. Затова аз давам само обещания, които изпълнявам", каза пред присъстващите водачът на листата на ГЕРБ - Пловдив област ген. Константин Попов. 

Той изтъкна, че вярва на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и на заместника му Цветан Цветанов и това е една от причините да се съгласи да оглави отбора на ГЕРБ в областта. Според ген. Попов заради неустойчивата ситуация в Европа и на Балканите, на България сега са й необходими стабилност, сигурност и решителност.

Генералът допълни, че в управленската програма на ГЕРБ е заложено минималната работна заплата да стане 650 лева, а средната - 1500 лева и това ще се случи, ако българските граждани отново гласуват доверие на партията и изберат номер 11. На срещата Димитър Петров попита как ще се намерят служители за предприятията в община Марица, които изпитват хроничен недостиг на квалифицирани кадри.

"Това ще стане чрез изграждане на пряка връзка между бизнеса и учебните заведения, които трябва да въведат дуалното обучение", обясни кандидатът за народен представител Евелина Апостолова, чийто приоритет е образованието. 

Кметът на Скутаре Стоян Добрев настоя за повече правомощия за кметовете по села. "За да запълня 3 дупки в асфалта - трябва да питам 17 души", възмути се Добрев.

"Тук стигаме до въпроса за финансовата децентрализация", отбеляза кандидатът за народен представител Гергана Трендафилова. 

Думите й бяха подкрепени и от генерал Попов, който обясни, че от опит знае, че колкото повече даваш права и отговорности на хората, с които работиш, толкова по-добри резултати получаваш. Той даде пример как, когато е бил командир на ВВС, чрез промени в нормативната база, са дадени права и отговорности на командирите надолу по формированията. 

"Работата вървеше много по-добре и задачите се изпълняваха по-ефективно", категоричен бе ген. Константин Попов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).