Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Раковски: ГЕРБ не нарича ромските махали "гета“, с ДПС сме в опозиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:16 / 18.10.2011
4319
БСП сами падат в капана си, който смятат, че хитро са нагласили за ГЕРБ в Раковски. На пресконференция днес БСП се престраши да назове по име посочения в декларацията им отпреди два дни мъж, лежал в следствения арест за лихварство, с когото Иван Антонов се "разхождал в ромските гета".

"Илия Манчев, когото чак днес назоваха по име от БСП, е общински съветник от ДПС в последния ОбС Раковски, а всеки знае, че ДПС е опозиция на ГЕРБ в Общината" - коментира Иван Антонов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Раковски.

"Бомбата, която нашите опоненти смятат, че с този човек хвърлят в двора на ГЕРБ, всъщност гърми в техния. Защото не ГЕРБ и не аз като кандидат-кмет през 2009-та година седнахме на една маса с ДПС, приемайки подкрепата им. За пореден път ще ви припомня снимката от пресконференцията на сегашния кандидат за кмет на БСП Петър Антонов, който седи редом с Илия Манчев преди балотажа за частичните местни избори и охотно получава неговата и на ДПС подкрепа. 

Въпреки че в 18-та секция в ромската махала в Стряма още на първи тур аз получих 48 гласа, а опонентът ми от БСП, който пак продължава да се упражнява на тази тема - 234, съюзът БСП-ДПС не спечели и Петър Антонов явно още носи раните от загубата с 2 000 гласа от мен", допълни Иван Антонов

"Съжалявам тези свои опоненти, които не съсредоточават усилията си в създаването на управленска програма за Община Раковски, а само злословят. Обидно и срамно е в позиция на една партия като БСП, която твърди, че е социална и толерантна, ромските махали да се наричат "гета", а посещението и срещата с хората в тях да се тълкува като "разхождане". В десетилетието на ромското включване, в което е България, аз съм горд, че като кмет на Община Раковски заедно с екипа ми успяхме да спечелим проект за интегриране на ромите от района за над 100 хиляди лева. 

Срещите ми с тези хора по местата, където живеят, са отворени за всички - всеки може да дойде и да чуе какво има намерение още ГЕРБ да прави за тяхното благоустрояване. Да се твърди, че "правя кампания" с Илия Манчев в този смисъл е нелепо. Нека не забравяме, че и в момента ГЕРБ и ДПС са съперници. И двете партии имат регистрирани листи за общински съветници", заяви категорично Иван Антонов.
На обвиненията към Председателя на Общинския съвет Младен Шишков в "спасяването" на Манчев, самият той отговори, че в момента, в който Манчев е отсъствал от три поредни заседания, с писмо е уведомил ОИК. 

Освен това, Младен Шишков не е нито работодател, нито има правомощия да освобождава който и да е било общински съветник. "Ако ОИК бяха анулирали удостоверението на Манчев и му бяха прекратили пълномощията като общински съветник, аз съм длъжен да изпълня тяхното решение и да призова следващия в листата да положи клетва, но такова така и не бе входирано в деловодството на ОБС", допълни Шишков. 
 
Вече е гласувано решението на ГЕРБ Раковски да предложат на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изключване от партията на Петко Чучулски, задържан като заподозрян за разпространение на наркотици, информира още Иван Антонов. "Както вчера на пресконференция Областният ръководител на ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров каза - фактът, че Полицията прави акции и залавя хора без да има значение дали са симпатизанти или членове на ГЕРБ и каква позиция имат, говори, че ГЕРБ не разпъва политически чадър над никого. 

Ние от ГЕРБ Раковски свикахме в първия работен ден след задържането му и пресконференция, и събрание на ръководството, за да се разграничим от действията му - предложението ни за изключването му е именно политическа отговорност и няма от какво да се срамуваме по този случай, защото той е чисто криминален и вярваме, че МВР, Прокуратурата и Съдът ще си свършат перфектно работата. Още веднъж заявявам, че ГЕРБ се противопоставя категорично на опитите на БСП да яхне поредния криминален случай в пловдивска област за политически цели. Политически безотговорно, популистко и морално недопустимо е да се свързват действията на един човек с политиката на цяла партия."

 


Виж коментарите (2)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Регионални новини:
Община Асеновград доставя нови електрически автобуси
Нов инцидент до Пловдив!
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).