Израелци инвестират в биоземеделие в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:13 / 25.02.2013
2582
Над 2 милиона лева ще вложат тази година израелци в производството на биотор от калифорнийски червеи в село Калековец, Пловдивско. Проектът вече е стартирал, финансирането е за сграда и оборудване. "Развитието на земеделието е бъдещето на България", категоричен е Арон Герон, управител на израелско-българското дружество "Сензор С", което вече 10 години инвестира у нас. Само през миналата година израелската група предприемачи са реализирали 6 милиона лева в различни проекти в региона.

Преди 5 месеца Герон обяви, че започват проучване на потенциала за производство на плодове и зеленчуци в Пловдивско. Целта на изследването е изграждането на мащабен агроцентър до Калояново, теренът вече е закупен. 

"Проучванията показаха, че е още малко рано за такъв агроцентър. Надявам се да го осъществим на по-късен етап", съобщи израелският инвеститор. Той уточни:

"Акцентът в момента трябва да е към подпомагане увеличаването на селскостопанска продукция и усилията на "Сензор С" ще бъдат насочени в тази посока през 2013 и 2014 година. Предвиждаме да продължим тук инвестирането в земеделие", подчерта Герон.

Израелските предприемачи реализират проектите си в нашето селско стопанство и опазване на околната среда съвместно с българските си партньори, оперирайки чрез дружеството "Булплод Тракия".

Инвестиционните намерения на "Булплод Тракия" в областта на земеделието през тази година се разрастват. Освен в производството на биотор фирмата ще се съсредоточи и в осъществяването на проект за биологична течна тор, както и в създаване на трайни насаждения с био ябълки около Калековец.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).