Изхвърлят ромски фамилии от жилфонда, натрупали борчове с хиляди в хазната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:34 / 25.09.2010
3233
Многолюдна ромска фамилия от снощи спи под открито небе, след като вчера стана обект на принудително изваждане на покъщнината им от жилфонда на община Асеновград. Полицейско присъствие охраняваше процедурата по принудително изпълнение на кметска заповед, според която два от апартаментите на бул. "Васил Левски" (бивше фирмено общежитие) трябва да се опразнят. Наемателите са едно осемчленно семейство и втора двойка бекяри, които общо са натрупали близо хиляда лева наем и няколко хиляди лева неплатени консумативи за вода, еленергия, данъци. Ангажираните общи работници по изваждането на багажа бяха принудени да ползват предпазни маски на лицето, заради невъобразимата смрад и мръсотия по общи части и стаи на обитателите тук.

На улицата ще спим, защото до нашите пари допряха, щях да си ги издължа, ама не ми стигна времето, нареждаше един от потърпевшите - Бончо Иванов. Неговият баща Иван Асенов се води официален наемател на двустайната общинска квартира, той обаче бил в неизвестност от много време. От месец юни са заповедите на кмета на общината д-р Христо Грудев за принудително изваждане на тези наематели. Имаха достатъчно време да се устроят с друга квартира, ще има и още след тях, защото много от наемателите злоупотребяват със социалните привилегии, заяви ресорният зам.-кмет инж. Адриана Миленова. Исках да си намеря частна квартира, ама като видят, че съм циганин, ми затварят вратата. Аз на тая държава войник съм бил, ама ако стане война, няма да ида да се бия, палеше се изгоненият Бончо.

Сред принудителните бездомници от днес е и друг легендарен асеновградчанин - Динко Софкин. Младият мъж е възпитаник на местното сиропиталище, прекара няколко години в затвора, след като разби посред нощ стаи в бившия партиен дом, сетне след медийна акция привилегировано бе настанен в общински апартамент. За него не е плащал втора година наем, жилището е превърнато в бордей, а е след основен ремонт, заявиха общинари.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).