Изграждат игрище с изкуствена трева в двора на училището в Куклен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:29 / 08.02.2021
1996
Започна дългоочакваното изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка в Куклен в двора на СУ "Отец Паисий", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Багери, валяци и самосвали започнаха работата по терена на игрището. Средствата за футболната площадка са осигурени по спечелен проект по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ на мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020 г., съфинансирана от ЕЗФРСР" за Проект "Реконструкция, оборудване и обзавеждане на футболно игрище на малко поле в двора на СУ "Отец Паисий".

Общата цел на проекта да се подобрят условията за живот, привлекателността и възможностите на населените места, чрез развитие на туризъм, задържане на младите и предприемчиви жители на общината.

По проекта основно ще се реконструира съществуващо спортно игрище за футбол на малко поле, разположено в двора на СУ“Отец Паисий“.

Ще се премахне съществуващото асфалтово покритие, а за настилка на игрището е предвидена изкуствена трева с височина 20 мм. Площадката ще е оградена с метална ограда от пластифицирана метална мрежа с височина 4,00 м.

В зоната зад вратите ще бъде поставена допълнително текстилна мрежа до височина 6,00 м.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).