Има нужда от доброволци за пожара над Чепеларе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
14:36 / 02.09.2012
5430
Продължава гасенето на пожара в местността "Студенец" край Чепеларе. Огънят е локализиран, но има нужда от още доброволци. Това съобщи пред БНР комисар Красимир Шотаров, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защитата на населението" в Смолян.

"На мястото на пожара има сили от районните служби в Смолян, Пампорово и Чепеларе. За съжаление, температурните и метеорологични условия не са на наша страна и поради тази причина продължаваме да действаме по ликвидирането на този пожар. Към този момент казваме, че е локализиран, тъй като от всички страни сме създали условия за неговото спиране. Наблюдава се продължава да се обработва, но излиза вятър от време на време, което предизвиква разпалването на отделни огнища и създава предпоставки за неговото развитие. Поради тази причина сме активизирали доста повече противопожарна техника. Има 6 противопожарни автомобила на мястото, поясни Шотаров.

Пожарът в местността "Бели бор" в Рила тази нощ не се е разрастнал и вече е овладян, съобщиха от областната дирекция на МВР в Кюстендил. 85 души продължават гасенето, ако е необходимо ще се включи и вертолет. Няма опасност за Рилския манастир и населените места около пожара.


Виж коментарите (13)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).