Илия Пашев към ромите в село Брестовица: "Не сме забравили проблемите ви“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:18 / 09.04.2011
1826
"Ние, от ГЕРБ, не сме збравили вашите проблеми и затова на този ден сме при вас - това, че е трудно в момента, не значи, че сме се отказали да работим за по-добри условия на живот за семействата ви и за по-добро образование на вашите деца. И с помощта на различни европейски програми в следващите две години ще успеем да решим много от проблемите, които сте трупали толкова дълги години. Честит празник, бъдете здрави" - с тези думи народният представител от ГЕРБ от 17 МИР Пловдив Област Илия Пашев се обърна към ромите от село Брестовица на 8-ми април, когато в целия свят се отбелязва Международния ден на ромите. Той гостува на техния празник заедно с общинския съветник от ГЕРБ Родопи Владислава Шопова, общинският организационен секретар наЛюбомир Бойчев, отговорника на ГЕРБ за Брестовица Емил Бонин и члена на местната структура на ГЕРБ Радолсав Митев.

В родопското село живеят около 300 роми, които обичайно се занимават със строителство, но пред гостите, които бяха поканили, се оплакаха от безработицата след началото на кризата. "Имаме проблем и с младежите, които не са завършили 8-ми клас, а искат да вземат диплома - сподели от импровизираната трибуна в центъра на ромската махала Милко Ламбов. Той обясни, че това са около 18 човека, за които той неведнъж питал в общината какво може да се направи, но досега не получавал отговор. Бурни аплаузи получиха думите му, че хората тук искат още канализация и да се асвалтира единствената неасвалтирана улица.

"Проблемите с образованието и канализацията са огромни - отговори пред множеството общинският съветник Владислава Шопова и посочи, че заради лошо упавление в момента Община Родопи е затънала в дългове. "В цялата Община не можем да се похвалим с нито едно село с канализация. Не се пишат проекти, не се кандидатства по програми... А парите, които Държавата дава за детските градини и училищата в Родопи, се отклоняват в други дейности... Вие трябваше да търсите отговорност за това от ГЕРБ, ако ние управлявахме Общината" - допълни Шопова.

Тя пое ангажимент да провери сигнал за липсата на водоснабдяване и улично осветление в една от частите на ромската махала, която местните образно са нарекли "Косово". И обяви, че ще организира приемна за хората на място още до края на месеца.

За традиционното надиграване по време на празника от ГЕРБ осигуриха като награди за най-добрите танцьори кукли, топки и федербали.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).