Хиляди миряни от цялата страна присъстваха на изнасянето на Чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 25.04.2011
3758
Хиляди миряни от цяла България се стекоха на Бачковския манастир днес през втория ден на Великден за изнасянето на Чудотворната икона на Св. Богородица. Литийното шествие, предвождано от игумена на манастира дядо Борис и монаси, потегли към местността Клувията. Иконата бе понесена от богомолци, всеки от които се бори, за да заслужи мястото си за носене години наред. Хората се надпреварваха да докоснат Чудотворната икона на Божията майка. Много от вярващите разказаха, че чудото за тях вече е ставало. Повечето посещават манастира години наред на този ден. 

Елена Дамянова от Пазарджик разказа, че дъщеря й е оцеляла след като е обгоряла от възпламенена газова бутилка. 16-годишното момиче е било почти умряло, докато майка й - дотогава атеист, решила да се помоли на Чудотворната икона и тогава чудото станало - момичето се възстановило, а след това е завършило и три висши образования. Всяка година на този ден Елена идва на Бачковския манастир, за да благодари на Божията майка за изцелението. 

Друга жена от Радилово вярва, че Чудотворната икона й помага детето й да оздравее след операция на главата. Семейство от Пловдив пък се моли всяка година на Божията майка да ги дари с още живот след като са били излекувани от рак. 

Чудотворната икона ще бъде в местността Клувията до 16.00 часа следобед. Според легендата овчарчета открили иконата на това място през 17 век, разказа дядо Борис. Тя е била скрита при скалите, за да се запази от турците.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (37):
25.04.2011 Изнасят Чудотворната икона от Бачковския манстир с традиционно литийно
шествие
25.04.2011 Разтурни понеделник
24.04.2011 Великден по света
24.04.2011 Кметът посрещна Свещения огън от Йерусалим
24.04.2011 Полицаи блокираха Пловдив за празниците
24.04.2011 БДЖ пуска допълнителни вагони за Великден
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).