Голяма част от пътната маркировка в Асеновград избледнявала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:41 / 11.09.2012
1628
"Не сме доволни от изработката на маркировката, която се поставя в града. Голяма част от пътната маркировка избледнява и се изтрива критично бързо. Веднага сезирахме фирмата изпълнител, "Трафик пътна сигнализация", която има изричен ангажимент за качествено полагане на маркировката и нейната гаранция, която по договор е три години", каза днес на пресконференция кметът на община Асеновград Емил Караиванов

"Ще бъдем безкомпромисни за спазване на технологията, така както го изискват нормите. Категоричен съм, че няма да допуснем некачествен продукт, защото проблемът е изключително важен и засяга всеки на улицата. Ще търсим отговорност от фирмата-изпълнител при неспазването на договора и съвместно с юристите на общината ще търсим решение какви мерки могат да бъдат взети. Това ще касае не само тази поръчка, ни и всички договори с фирми, които не изпълняват своите отговорности по тях", категоричен бе Емил караиванов.

Договорът е на стойност 60 000 лева, като общината е предоставила специален опис на интензивните участъци, където трябва да бъде поставена пешеходна маркировка с трайна термопластична перлена боя. Общият размер на поръчката е около 5 000 линейни метра. Останалите зони ще се изписват по конвенционална технология. Договорът за поддръжка на пътната маркировка е със срок на действие до юли 2013 година, като за първи път във възлагането са включени и участъци по селата на общината. 

Само пет пешеходни пътеки до училища не са направени, но и те ще бъдат завършени до първия учебен ден, каза още кметът на общината. 
 
Междувременно стана ясно, че Асеновград е един от деветте български града, които ще получат финансиране от предоставени средства на Министерството на вътрешните работи за нови пешеходни пътеки. Избраният участък, който ще се сдобие с пешеходна пътека, светофарна уредба и допълнителни сигнали и пътни съоръжения, е на входния булевард "България" откъм Пловдив и е на стойност 11 000 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Кметът на пловдивско село: Попът трябва да ръси наред


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).