ГЕРБ Карлово пита: Има ли злоупотреба с 1 млн.лв. общински пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:03 / 27.06.2012
1449
Има ли злоупотреба с 1 млн.лв. общински пари, платени на фирма за реконструкция на тласкателен водопровод от село Дъбене до град Карлово? Това е част от питане на общинския съветник от ГЕРБ Карлово Петьо Енев, на което той очаква писмен и устен отговор от кмета на Общината на сесията на ОбС утре, 28 юни. Средствата, по информация на съветника, са платени авансово през януари 2009-та година по силата на договор от 18 ноември предходната година. Днес, 3 години по-късно, реконструкция не е започнала, а фирмата, която е получила парите, е сменяла адреса си за кореспонденция с НАП 3 пъти, няма никакви дълготрайни активи, никакъв капитал, нито практика в дейността, с която е била ангажирана по договор, твърди Енев.

В питането се съдържат 4 конкретни въпроса: Спазени ли са условията по договора за представяне от изпълнителя на банкова гаранция и ако да - кога и защо е освободена; представил ли е изпълнителят копие от застрахователни полици, както се изисква по наредба; осъществяван ли е контрол от възложителя и ако не - по какви причини; предприемани ли са действия за разваляне на договора. 

Петьо Енев настоява кметът да изрази общо становище по въпросите. "Намирате ли, че има нарушения или злоупотреби и ако да, какви действия сте предприели и евентуално има ли движение?" - с този въпрос завършва питането съветникът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).