Еврокомисар похвали пловдивски проект

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
16:29 / 20.06.2022
1841
Работим с българското правителство, така че пенсионната система да е адекватна, за да имат пенсионерите нормален живот. Това заяви еврокомисар Никола Шмит, който е на посещение в социално предприятие за хора с увреждания в Пловдив, за да се запознае с работещите и дейността, която те вършат там.

"Трябва да работим за силна социална система в Европа, включително и в България. Пенсиите трябва да са адекватни, така че хората да могат да живеят нормално. Страната Ви трябва да работи за добра и ефективна политика на пенсиониране, високо ниво на социална политика с достатъчно доходи за социалнослабите", допълни еврокомисарят рпед камерата на Plovdiv24.bg.

Той похвали проектът за социалното предприятие в Пловдив, който е подкрепен от ЕС чрез европейския социален фонд и около 40 човека с увреждания работят и изкарват своята прехрана сами.

"200 000 евро са средствата, с които Пловдив реализира проекта, така тези хора могат да участват на пазара на труда, учат се на различни умения и сами изкарват своите доходи", уточни заместник-кметът Георги Титюков.

Никола Шмит успя да се запознае с придобитите умения на хората с увреждания в шивашкото ателие, стъклодухането и изработването на сувенири и различни керамични изделия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).