Ефрейтор Караджов: Беше посинял! Още 20 секунди и си отиваше!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (70)
21:59 / 19.05.2020
79915
Военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада Карлово спасиха човешки живот. Благодарение на бързата и адекватна реакция и на опита си в критични ситуации те помогнаха на 25-годишен мъж да дойде в съзнание, след като припаднал край трактора, с който работел, съобщи БНТ. Ефрейтор Марин Кънев първи забелязал човек на пътното платно край полигона в Анево, който бил в безсъзнание.

"Аз си наблюдавах поста, погледнах към Иганово и в момента, в който се обръщам обратно, виждам човека, че лежи на платното и се тресе. На всеки един човек може да се случи да помагаме на населението", каза Кънев.

На помощ се притекли и рейнджърите Борислав Лилов и Чавдар Караджов. 

Ефрейтор Чавдар Караджов: "Помолих колегата да му отворим устата, беше вече последен стадий на гълтане на езика, беше посинял. Още 20 секунди нямаше да можем да го спасим..."

Полковник Иван Иванов - Началник Щаб на бригадата: "Той е възпитаван в този дух, тези качества, които притежава българският военнослужещ, това не са постулати, а това е реалността". До идването на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на военния полигон, 25-годишният мъж вече бил дошъл в съзнание.

Виж коментарите (70)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).