Доброволци в библиотеките - мисията е възможна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:30 / 25.06.2012
1507
На 28 юни 2012 г., от 10,30 ч. в ОДЗ "Зорница", Асеновград ще се проведе последната от поредици инициативи, в която доброволци помагат на библиотеките за промотиране и осъществяване на дейностите им.

Като част от дейностите по проект "Доброволци в помощ на библиотеките", осъществен от Национален алианс за работа с доброволци и Глоб@лни библиотеки, бяха обучени 15 библиотекари, от целевите библиотеки в Пловдивския регион, в умения за набиране и задържане на доброволци. Натрупаните знания те приложиха на практика, като осъществиха разнообразни кампании с доброволци в полза на общността, в която са ситуирани. Кампаниите се проведоха в периода април-юни 2012 г.

Така в с.Житница и гр. Стамболийски се осъществиха курсове, в които доброволци преподаваха умения за работа с компютър на деца и пенсионери. В с. Царацово и гр. Хисар доброволци проведоха "Маратон на четенето", а в Куклен библиотекарките си намериха достойни заместници в лицето на доброволци от града, които сръчно работят с подвързии, сигнатури и библиотечен архив.

Общия брой набрани и обучени доброволци чрез проекта е 99, като техния труд е изключително и само насочен към библиотеките в градовете Пловдив, Баня, Хисар, Стамболийски, Куклен и селата - Труд, Рогош, Стряма, Житница, Паничери, Градина, Искра, Царацово и Златитрап.

Повече за проекта, методите за обучение и самите иницативи, можете да научите, ако станете част от иницативата на Градска библиотека "Паисий Хилендарски", под наслов "Деца - посланици на книгата", която ще се осъществи на 28.06.2012г. , от 10,30ч., в ОДЗ "Зорница", Асеновград /ул. Княгиня Евдокия №39/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).