Детските и учебни заведения в Кричим с 20% повече пари тази година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 27.02.2015
3157
Детските и учебни заведения в Кричим ще разполагат с 20% повече пари през 2015 година. Новината съобщи кметът Атанас Калчев.

На фона на всеобщата финансова криза, всички учебни заведения в град Кричим имат преходен остатък от 2014 година, който изцяло им е предоставен за ползване през тази финансова година.

Детските градини са изцяло на делегирани бюджети с решение на Общинския съвет от миналата година. В тази връзка кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповед, в която разпореди, че при установяване на преразход повече от 20% от бюджета на съответното учебно заведение, директорите ще търпят санкции. 

В резултат на това всички приключиха финансовата 2014 година с преходен остатък, който сега изцяло им е предоставен за използване през 2015 година.

"Директорите като добри мениджъри би следвало да работят за надграждане на тяхната база и за още по-добри условия за възпитаниците си. Тук става въпрос и за детските градини, и за училищата, които също са на плюс", коментира кметът Калчев.

Всички училища и детските градини са в едно отлично състояние по отношение на материално-техническата база, с изключение на най-голямото - СОУ "П.Р. Славейков", където 2006-2007 година е извършен некачествен основен ремонт по мерките за енергийна ефективност, но и за там ще се търсят възможности за осигуряване на външно финансиране и прилагане на реални мерки за енергийна ефективност и обновяване на училището, коментираха от администрацията.

 

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).