"Ден на бащата" в Музея на авиацията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:00 / 13.06.2015
942
Днес от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления в Музея на авиацията - Крумово, филиал на Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе "Ден на бащата", посветен на специалната връзка между детето и бащата.

"Денят на бащата" е вече традиционен празник за НВИМ, но тази година за първи път ще се организира и от Музея на авиацията.

Посетителите ще могат да разгледат вътрешната експозиция, която представлява увлекателен разказ за издигането на българите в небето, за приноса им в авиацията, за участията им във войните и да се запознаят отблизо с летателните апарати - самолети и вертолети на бойната, транспортната, спортната и селскостопанската авиация, както и с радиолокационни станции, подвижни стартови командни пунктове и ракетни установки, разположени във външната експозиция на музея.

Специално за събитието "Военна полиция" - Пловдив ще представи една от най-модерните и популярни военни коли "Пясъчна котка".

Автентичното преживяване ще бъде допълнено от свободния достъп до ретро техника от Втората световна война и годините след нея като джип "Уилис" и мотоциклети Хюндап К-750, БМВ Р-75, БМВ Р-12, ИЖ-49, М-72.

Посетителите на музея ще имат достъп до пилотските кабини на изтребителя-бомбардировач Су-22М4 и хеликоптер Ми-24Д.

Любителите на силните усещания ще могат не само да наблюдават, но и да станат участници в демонстрация на бойни приложни изкуства от 11.00 часа.

С разнообразни интерактивни изненади екипът на "Музея на авиацията" ще стимулира творческото въображение на малчуганите. Те ще бъдат предизвикани да рисуват експонати и да създадат птици и самолети от хартия чрез изкуството оригами. Малки и големи ще се почувстват част от семейството на музея с работа по възстановяването на вертолет Ми-1.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).